Iedere keer bij de komst van een nieuwe iPhone zijn de verwachtingen hooggespannen. Apple houdt zijn lippen over het algemeen stijf op elkaar, tot het moment van de lancering. Dat houdt de geruchtenmolen echter niet tegen. Het hele jaar door wordt er gespeculeerd over de nieuwe producten van Apple. Vaak gaat het om geruchten, maar hoe dichterbij de lancering komt, hoe meer betrouwbare ‘leaks’ er worden ontdekt. Het is echter de vraag of deze leaks zo onschuldig zijn als ze lijken. Het kan ook een strategische zet van het bedrijf zelf zijn, gericht op marketing en naamsbekendheid.

iphone6s

Lancering september

Naar alle waarschijnlijkheid introduceert Apple de opvolger van de iPhone 6, de iPhone 6s, op dinsdag 8 september. De voorverkoop zal vrijdag 11 september van start gaan, terwijl de toestellen een week later pas in de winkels zullen liggen. Of dit laatste ook in Nederland het geval is, is nog maar de vraag. In het verleden behoorde ons land niet tot de ‘first tier’ landen. Dit betekent dat Nederland nog een week langer moest wachten totdat de smartphone hier verkrijgbaar was.

Meerdere iPhones

Naast de iPhone 6s wordt ook de iPhone 6s Plus verwacht. Logischerwijs is dit de opvolger van de iPhone 6 Plus en het grotere broertje van de 6s. Zelfs over een iPhone 6c is gespeculeerd, al is gebleken dat de productie hiervan vooralsnog is uitgebleven. Wellicht dat deze goedkopere versie over een tijdje op de planning staat.

Verwachtingen iPhone 6s en 6s Plus

Al met al kunnen we op basis van de geruchten, speculaties en leaks een behoorlijk beeld van de nieuwe iPhones schetsen. Zo zal Apple er alles aan doen om te voorkomen dat deze varianten wederom buigbaar zijn. Dit was bij de iPhone 6 Plus het geval en leverde het Amerikaanse miljardenbedrijf een hoop negatieve publiciteit op. Daarnaast zullen de toestellen vrijwel zeker voorzien zijn van meer intern (werk)geheugen, een verbeterde camera en geoptimaliseerde software (iOS 9). De iPhone 6s en 6s Plus zullen naar alle waarschijnlijkheid voor €699,- en €799,- te koop zijn. De prijs van de huidige iPhones zal hiermee zakken naar €599,- (iPhone 6) en €699,- (iPhone 6 Plus).