Samsung kondigde onlangs de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge Plus aan. Onder de motorkap heeft de Galaxy Note 5 een Octo-Core Exynos-processor met maar liefst 8 cores en 4GB aan werkgeheugen. De iPhone 6 is inmiddels bijna een jaartje oud en beschikt over een bescheiden Dual-Core processor en 1GB aan werkgeheugen.

Galaxy Note 5 vs iPhone 6

Als je zulke specificaties tegenover elkaar zet hoef je eigenlijk niet eens te twijfelen aan de uitslag. De Note 5 met zulke specs is op papier een monster tegenover de bescheiden specs van de iPhone 6.

YouTuber DroidModderX ROOT Master is zo aardig geweest om de twee toestellen met elkaar te vergelijken. Hiervan heeft hij een speedtest video van gemaakt. In eerste instantie zijn beide toestellen even snel, maar aan de eindsprint is de iPhone 6 maar liefst 17 seconden sneller dan de Samsung Galaxy Note 5.

  • Jones

    Bij Samsung toestellen is TouchWiz de grote boosdoener. Als je het zou rooten en een kale Android versie installeert zal de iPhone 6 ver achterblijven.

    PS: de bovenstaande afbeelding is trouwens de Note 4 😉