De Chinese rechter heeft viertien medewerkers, waarvan acht oude-medewerkers, van Foxconn veroordeeld voor het hacken van de Amerikaanse iPhones. De medewerkers zijn schuldig bevonden voor het hacken van de database van Foxconn.

foxconn

Uit de database van Foxconn hebben ze identiteitscertificaten gestolen, waarmee je in de VS aangeschafte iPhones geschikt kan maken voor Chinese netwerken.

In China kost een iPhone gemiddeld 180 dollar duurder dan in de VS. De medewerkers hebben zo;n 9000 iPhones in de VS gekocht en met de gestolen identiteitscertificaten bruikbaar gemaakt voor Chinese netwerken. De iPhones hebben ze met flinke winst in China verkocht.

Volgens de rechtbank hebben de viertien gasten in vijf maanden tijd meer dan 3 miljoen yuan verdiend. Dit gebeurde eind 2011 tot begin 2012.