Er lekt steeds meer informatie over de iPhone 6S en 6S Plus die eraan zitten te komen. De laatste geruchten die de ronde doen betreffen de panelen voor Force Touch in de nieuwe iPhones. Volgens de berichten worden deze momenteel in massaproductie gemaakt.

Er doen al maanden geruchten de ronde over een Force Touch paneel in de nieuwe iPhone 6S. Nu we september naderen lijken de berichten steeds realistischer te zijn. iAbonnement meldt dat de panelen al in juni werden geleverd. Dat zou betekenen dat Apple deze panelen al kon implementeren in de nieuwe iPhones vanaf juni. De Taipei Times komt nu met een bericht dat Apple de panelen breed wil inzetten voor diverse Apple producten en niet alleen voor de nieuwe iPhones. Eerder liet de Taipei Times al weten dat de Force Touch technologie in massaproductie ging. Het was nog niet duidelijk dat dit voor Apple was.

Apple-iPhone-6S-Plus

De berichten over de Force Toch panelen lijken toch wel waar te zijn. Al eerder werd deze technologie gebruikt in het beeldscherm van de Apple Watch en ook in de touchpads van de nieuwe Macbook Pro. Force Touch registreert hoe hard je op je scherm drukt waarna er meerdere acties mogelijk zijn. Zo kan je hiermee bijvoorbeeld een woord selecteren in safari, vervolgens krijg je hiervan de definitie te zien. Over het algemeen zijn de bronnen van de Digitimes rondom de productie van Apple producten wel betrouwbaar. Volgende maand moeten de nieuwe Apple producten worden gepresenteerd, het is dus wel aannemelijk dat Apple al is begonnen met de productie van de Force Touch panelen.

Lees verder op iabonnement.com/iphone-6s/