Over twee weken organiseert Apple een keynote om onder meer de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus te presenteren. Naar verwachting gaat het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino ook de inmiddels drie jaar oude Apple TV vernieuwen.

Apple-TV

Diverse analisten en betrouwbare websites schreven in het verleden dat de nieuwe Apple TV een afstandsbediening krijgt met touchpad en een eigen App Store voor games.

Nieuwe Apple TV

Het doorgaans betrouwbare website TechCrunch heeft nieuwe informatie over de toekomstige Apple TV in handen gekregen. Op basis van meerdere anonieme bronnen schrijft TechCrunch dat de afstandsbediening van de Apple TV ook over verschillende bewegingssensoren zal beschikken.

De nieuwe afstandsbediening werkt zo een beetje als de controller van de Nintendo Wii. Verschillende sensoren zouden bewegingen langs verschillende assen kunnen registreren. Hierdoor zou de afstandsbediening ook geschikt zijn voor bewegingsgevoelige games.

Verder schrijft TechCrunch dat de afstandsbediening iets dikker en groter wordt, een touchpad krijgt, microfoon om Siri te kunnen bedienen en tot slot een eigen App Store.

Naar verwachting wordt de nieuwe Apple TV samen met de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus op 9 september onthuld.

  • Michaël

    Die afstandsbediening zal de apple tv waarschijnlijk duurder maken. Wel slim bedacht om de apple tv een eigen app store te geven. Zal zeker veel meer verkopen dan zijn voorgangers.