Apple heeft zonet iOS in the car onthuld: een manier waarop je het vernuft van de iPhone in het entertainmentsysteem van je auto kan krijgen. Dankzij de iPhone-app kan je op die manier toepassingen als Siri en Apple Maps activeren vanuit je iPhone, en ze weergeven op het systeem van je auto. Honda, Mercedes, Nissan. Ferrari, Chevrolet, Infinity, Hyundai, Kia, Opel, Jaguar en meer merken gaan de ondersteuning bieden vanaf 2014.

iOS in the car

De iOS in the car-toepassing zorgt er ook voor dat je berichten voorgelezen kan krijgen, telefoongesprekken kan opnemen en kan houden in de auto. Ook laat het je naar muziek van je muziekspeler op de iPhone luisteren. De functie kan zelfs meerdere iOS-functies tegelijk aan in het entertainmentsysteem. Een telefoontje komt ook door als je navigatie gebruikt, en zo kan je ook al rijdend een bericht voor laten lezen en beantwoorden.

iOS in the car is een nieuwe functie van iOS 7, dat vandaag op het WWDC is onthuld.