Volgens de website IGN was Sony oorspronkelijk van plan om een camera met de PS4 te bundelen. Op het laatste moment heeft Sony besloten om de bijbehorende camera niet standaard mee te leveren. De reden hiervoor is dat Sony de PlayStation 4 goedkoper dan de Xbox One wou maken. De PlayStation 4 gaat 399 euro kosten, dit is honderd euro minder dan de Xbox One.

PlayStation 4

Dat Sony in de eerste instantie de camera eigenlijk standaard bij de PlayStation 4 zou leveren, zou te zien zijn aan de nieuwe PlayStation 4 controller. De nieuwe PlayStation 4 joystick zou namelijk aan de achterzijde een groot lichtgevend vlak bevatten. Dat vlak zou met de camera communiceren, waardoor games kunnen weten hoe een speler zich tot het scherm verhoudt.

Sony gaat de PS4 camera nu los verkopen voor een prijs van 49 euro.