Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een eigen muziek streaming dienst van Apple. Volgens de laatste geruchten heeft Apple de belangrijkste deals met platenmaatschappijen rond en kan iRadio tijdens de WWDC 2013 dat volgende week maandag plaatsvindt gelanceerd worden.

Apple iRadio

iRadio zou een internet radiodienst moeten worden waar gratis muziek gestreamd kan worden. iRadio zou moeten concurreren met de populaire Spotify en Pandora. De reden waarom iRadio nog niet eerder het levenslicht zag, zou te maken hebben met vastgelopen gesprekken tussen Apple en platenmaatschappijen. De laatst genoemden zouden te hoge royalties vragen van Apple.

Apple’s eigen muziek streaming dienst zou gratis zijn voor iOS-gebruikers, maar wordt wel ondersteund advertenties. Of er later nog een betaalde versie komt is nog niet bekend.