Vanmorgen hadden we het nog over dat iOS 7 gezichtsuitdrukkingen kan herkennen. Zo zou de camera van de iPhone zien of de gebruiker glimlacht of knipoogt. We zijn er nu ook achter gekomen dat er aan iOS 7 een nieuwe optie is toegevoegd om besturing via hoofdbewegingen in te schakelen.

iOS 7 logo

Gebruikers kunnen door hun hoofd naar rechts of links te bewegen  dingen selecteren, verschuiven en aanklikken. Dit nieuwe feature is in de tweede bèta versie van iOS 7 opgedoken.

De nieuwe bewegingsbesturing optie kan via de Instellingen-app ingeschakeld worden. Door te navigeren naar Instellingen > Toegankelijkheid > Schakelbediening > Schakelaars kan de bewegingsbesturing aangezet worden.

Met de bewegingsbesturing is het onder meer mogelijk de camera te gebruiken, de iPhone te ontgrendelen en menu’s te openen. In potentie kan de hele iPhone bestuurd worden zonder het scherm aan te raken.