De betrouwbare Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal schrijft dat Google aan een eigen spelcomputer werkt. Naast een eigen game console zou Google ook aan een smartwatch en een mediaspeler werken die op het besturingssysteem Android zullen draaien.

Android spelcomputer

Er circuleren al lange tijden geruchten in de rondte dat Apple aan een smartwatch werkt, genaamd iWatch. Google zou met de Android-console en de smartwatch willen concurreren met Apple. The Wall Street Journal weet weinig details over de smartwatch van Google en noemt ook helemaal geen lanceerdatum. Volgens de bronnen van WSJ zou Google één van de drie genoemde apparaten in de herfst willen lanceren.

Google verwacht dat Apple naast de iWatch ook aan een eigen spelcomputer werkt, en deze zal uitbrengen bij de volgende generatie Apple TV. Om direct met Apple te kunnen concurrent is Google ook gelijk aan de slag gegaan met een Android spelcomputer.

De zoekgigant zou ook nog eens bezig zijn met een nieuwe versie van de mediaspeler Nexus Q. De eerste versie van Nexus Q werd vorig jaar onthuld, maar is uiteindelijk nooit in de verkoop gegaan. Met een vernieuwde versie van Nexus Q die ook veel goedkoper moet worden, wil Google meer films en muziek via Google Play verkopen.