Google heeft zijn Google Earth-app voor de iPhone en iPad voorzien van een update. De nieuwe update brengt onder andere de handige Street View-functie en betere route-instructies met zich mee. Het is de eerste keer dat de Street View-functie aanwezig is in de iOS-versie van Google Earth.

Google Earth

Voorheen was dit functie enkel te gebruiken in de officiële Google Maps-app en enkele apps van derden. Street View maakt het mogelijk om over de hele wereld op straatniveau te kijken hoe een bepaalde straat of een wijk eruit ziet.

Als je de vernieuwde Google Earth-app download en installeert zul je ook nog andere verbeteringen tegenkomen. Zo is de interface een beetje getweakt waardoor je gemakkelijker door verschillende lagen kunt bladeren. Dit is mede mogelijk gemaakt door de nieuwe menu aan de linkerkant, die tevoorschijn komt zodra je op de drie liggende streepjes drukt.

Tenslotte is de route-aanwijzingen ook verbeterd, zo kun je nu de wandel-, fiets- en autoroutes in een 3D-weergave bekijken.