Dat Apple dit jaar nog met een nieuwe iPhone komt is een feit. Alle geruchten wijzen namelijk naar een iPhone 5S dat in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn. Hetzelfde heeft Apple in het verleden met de iPhone 3G(s) en de iPhone 4(s) gedaan. Beide toestellen waren een beetje getweakt en hadden een snellere processor, het design bleef identiek.

iPhone 5S

Apple zal volgens de geruchten meerdere wijzigen brengen bij de iPhone 5S. Naast dat het toestel in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn krijgt de iPhone 5S een betere camera (waarschijnlijk 12-megapixel), ondersteuning voor NFC en een nieuwe A7-processor. Over genoemde vernieuwingen zijn we vrij zeker van.

De website WeiPhone beweert dat dit niet alles is. Als we WeiPhone mogen geloven krijgt de iPhone 5S twee keer zoveel pixels als de huidige iPhone 5. De iPhone 5S zou dan ongeveer 1,5 miljoen pixels hebben, de iPhone 5 heeft 730.000 pixels.

Daarnaast zou Apple ook de schermranden van de iPhone 5S nog eens dunner maken, net zoals de iPad mini. Of deze beweringen kloppen weten we natuurlijk niet met zekerheid te zeggen.