Apple bracht vorig jaar de iPad mini uit om te kunnen concurreren met de goedkopere tablets van concurrenten. Om te kunnen concurreren speelt natuurlijk de prijs een grootte rol, alleen is dit bij de iPad mini niet het geval. Zo heeft de iPad mini een vanaf prijs van €335,-.

iPad mini 2

We weten dat Apple nog dit jaar met de opvolger van de iPad mini komt. De iPad mini 2 zal uitgerust worden met een Retina display en natuurlijk een snellere processor. Zoals we van Apple gewend zijn worden nieuwe producten hetzelfde prijs of zelfs iets duurder dan zijn voorganger. De oudere model wordt dan voor een gereduceerde prijs aangeboden.

Als we Citi Research mogen geloven zal Apple het dit keer anders aanpakken. De prijs van de iPad mini 2 blijft namelijk niet hetzelfde, en wordt ook niet duurder maar juist goedkoper. Citi Research verwacht dat de iPad mini 2 prijs rondt de 250 dollar ligt.

Zo’n grote prijsverlaging voor een nieuwe product zien wij zelf niet zitten, het zou natuurlijk te mooi zijn. We denken eerder dat de huidige iPad mini goedkoper wordt dan de iPad mini 2.