Volgens het Japanse website Macotakara is Apple momenteel de budget iPhone aan het testen. Net zoals alle voorgaande geruchten al beweren bevat deze iPhone een kunststof behuizing en zou het later dit jaar nog gelanceerd worden. Macotakara spreekt ook over enerzijds een serie iPhone’s met de kleuren goud-oranje, donkerblauw, grijs en wit en een andere serie met roze, groen, blauw, geel-oranje en wit.

Budget iPhone

Als we de kleuren bij elkaar optellen komt het op negen verschillende kleuren, exclusief zwart die werd niet genoemd. Dit betekend echter niet dat alle kleuren straks uitgebracht worden. Apple test de budget iPhone nu in kleine aantallen, er zou natuurlijk ook een aantal kleuren wegvallen.

De bron van Macotakara zegt dat de budget iPhone in een serie van 1.000 stuks is geproduceerd en in juni zal worden ingezet voor een praktijktest. Daarna zal een productieronde worden gedraaid om het toestel in de periode tussen juli en september op de markt te brengen.