De zeer betrouwbare Microsoft-kenner Paul Thurrott beweerd dat de opvolger van de Xbox 360 in november van dit jaar wordt gelanceerd. Microsoft zal de nieuwe Xbox 720 op 21 mei onthullen tijdens een evenement in Redmond, thuisbasis van Microsoft. Dit werd middels een uitnodiging voor de pers bekend gemaakt.

Xbox 720

Paul Thurrott is van mening dat Microsoft twee verschillende modellen Xbox 720 versie’s gaat uitbrengen, één versie voor 499 dollar en een goedkopere variant voor 299 dollar. Bij de goedkopere Xbox 720 versie ben je wel verplicht om een tweejarig Xbox Live abonnement erbij te aan te schaffen. Een Xbox Live abonnement kost ongeveer 10 dollar per maand.

De Xbox 720 beschikt over een Blu-Ray drive en zoals eerdere geruchten al voorspelden moet het apparaat altijd in verbinding staan met het internet. Het besturingssysteem van de Xbox zou volgens Thurrott gebaseerd zijn op een basisversie van Windows 8.

Thurrott meldt verder dat hij niet weet hoe de nieuwe Xbox eruit zal zien en of het apparaat nog significant gaat verschillen van eerdere versies.

  • leok

    500?? behoorlijk veel !!??!!