Gisteren werd er tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers aan Tim Cook gevraagd over de mogelijkheden van een nieuwe iPhone met een nog groter display. Tim Cook gaf aan dat de iPhone 5 de perfecte schermafmeting heeft en dat het scherm zelf de beste is. Uit zijn reactie valt dus af te leiden dat Apple geen plannen heeft om een nog groter iPhone te produceren.

iPhone 5 - iPhone 6 mini - iPhone 6 - iPhone 6 XL

Tim Cook geeft ook aan dat hij pas aan een iPhone met een groter scherm zou werken als er geen nadelen aan verbonden zijn. De schermkwaliteit van een groter scherm zou gelijk moeten zijn aan die van de iPhone 5. Cook is van mening dat dit niet het geval is bij de grotere displays van concurrenten.

Apple heeft zich vijf jaar lang aan de 3,5-inch schermformaat vastgehouden. Met de komst van de iPhone 5 heeft Apple vaarwel gezegd tegen de 3,5-inch display. De iPhone 5 en de iPod touch 5G hebben de nieuwe langere 4-inch scherm gekregen. We gaan ervan uit dat Apple de aankomende jaren aan dit nieuwe schermformaat vast gaat houden.