Nokia introduceert de eerste smartphone met een fysieke Whatsapp-knop. De Nokia Asha 210 is een bijzonder goedkope instap smartphone die vooral populair zal worden bij WhatsApp gebruikers. De Nokia Asha 210 draait helaas niet op Android of Windows Phone maar op het eigen besturingssysteem S40.

Nokia Asha 210

De Nokia Asha 210 beschikt bovendien niet over 3G mobiel internet, maar is uitgerust met 2G en WiFi. Met 2G is het wel mogelijk om te internetten maar de snelheid is erg laag. 2G is vooral bedoeld voor bellen een sms’en.

De goedkope smartphone heeft een fysiek toetsenbord en een speciale Whatsapp-knop om direct dingen te kunnen delen via de zeer populaire berichten-app. Asha 210 zal in het derde kwartaal verkrijgbaar zijn in Nederland voor een prijs van slechts 69 euro.

De specs van de Nokia Asha 210 zijn niet zo bijzonder. Het toestel heeft een 2,4-inch scherm, 2-megapixel camera, 2G-mobiel internet, WiFi en een MicroSD ingang. Daarnaast is de Asha 210 verkrijgbaar in vijf kleuren.

  • Jeanette Wetzels-Kloet

    Hoe kan ik een telefoonnummer blokkeren?