Momenteel bestaat er nog geen mogelijkheid om een bestand of een foto direct van een iPhone naar een iPhone te verzenden. Wellicht kan hier in de toekomst verandering in  komen. Apple heeft namelijk een nieuwe patent toegewezen gekregen. Door een foto van de iPhone te maken waarmee je wil verbinden, zou je iPhone een rechtstreekse verbinding kunnen maken.

Apple Patent

Je zal nu vast denken hoe je nou zeker bent dat je met de juiste iPhone verbinding maakt. Alle iPhone’s zien er namelijk hetzelfde uit. Ook hier heeft Apple een oplossing voor. Er zou een unieke afbeelding op de rand of achterkant van je iPhone kunnen staan. Ook de infraroodlampje of de LED-flitser zou een speciale code door kunnen seinen.

Zodra de verbinding tot stand is gekomen kunnen er bestanden uitgewisseld worden. Deze methode zou vooral handig zijn om grootte bestanden met elkaar te delen, je bent dan namelijk niet meer afhankelijk van je mobiel internet. Met een rechtstreekse verbinding zou je de bestanden veel sneller kunnen uitwisselen.

Het patent heeft Apple in mei 2010 aangevraagd, maar tot heden is er geen gebruik van gemaakt. Misschien dat we deze nieuwe techniek in de volgende generatie iPhone kunnen aantreffen.

via Appleinsider