Jay Freeman is dé grote brein achter de populaire jailbreak-app Cydia. De jailbreakers onder ons zullen hierdoor Jay Freeman a.k.a Saurik vast en zeker wel kennen. Saurik heeft op Twitter laten weten dat hij het besturingssysteem van Google Glass binnen enkele uren heeft gehackt oftewel gejailbreakt.

Google Glass

De nieuwe smartbril van Google is pas een paar dagen beschikbaar voor ontwikkelaars. Saurik wist een manier te vinden waarop hij toegang kon krijgen tot het volledige besturingssysteem van Google Glass. Welke extra functies of toepassingen er nu voor Google Glass mogelijk zijn, kon Freeman nog niet zeggen. Wel gaf Saurik aan dat het nu theoretisch mogelijk zou zijn om data van de smartbril, zoals video’s, foto’s via Bluetooth lokaal op te slaan. Google Glass slaat automatisch alle data op de server’s van Google.

Google heeft een erg speciale voorwaarden samengesteld voor de Google Glass. Google verbiedt ontwikkelaars namelijk deze eerste versie van Google Glass door te verkopen. Het bedrijf kan namelijk de smartbril op afstand uitschakelen en ongebruikbaar maken. Met de jailbreak van Saurik kan je de remote bricking van Google voorkomen.