Apple heeft vandaag officieel aangekondigd dat de WWDC 2013 van 10 juni tot 14 juni in San Francisco gaat plaats vinden. Tickets voor de Worldwide Developers Conference kosten 1599 dollar per stuk en kunnen vanaf morgen via deze website gekocht worden. Tijdens het evenement worden er verschillende workshops voor iOS en OS X ontwikkelaars georganiseerd.

WWDC 2013

Tijdens de WWDC 2013 wordt natuurlijk ook de nieuwe OS X 10.9 en iOS 7 onthult. Het zal vast en zeker interessant zijn om te zien hoe iOS 7 en OS X 10.9 dit jaar zijn veranderd. Zoals we weten is er in het afgelopen jaar een hoop dingen veranderd bij de iOS afdeling. Sinds 29 oktober 2012 is Jonathan Ive ook verantwoordelijk voor het software design binnen het bedrijf. Volgens velen is het de bedoeling om het skeuomorphisme uiterlijk van apps te vervangen door een strak en effectief ontwerp.

Als we de geruchten mogen geloven zal iOS 7 de grootste grafische verandering met zich mee brengen sinds de lancering van de eerste iPhone in 2007. Naar verluidt heeft de nieuwe OS X 10.9 ook de beschikking over een aantal functies van iOS, waaronder de virtuele assistent Siri en Apple Maps.

Naast iOS 7 en OS X 10.9 zal Apple waarschijnlijk ook de nieuwe MacBook’s en de Mac Pro onthullen. Naar verwachting wordt er naast de standaard MacBook Air ook een MacBook Air met Retina scherm aangekondigd.

Zoals we al vanmiddag schreven hoeven we niet op een nieuwe iPhone of een iPad rekenen. Tim Cook beloofde namelijk dat deze in het najaar zullen verschijnen.