Apple heeft gisterenavond de kwartaalcijfers van het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat er afgelopen kwartaal zo’n 37,4 miljoen iPhone’s en 19,5 miljoen iPad’s over de toonbank zijn gegaan. De kwartaalcijfers zijn positiever uitgevallen dan vooraf werd verwacht.

Apple kwartaalcijfers

Apple boekte een kwartaalomzet van 43,6 miljard dollar en een brutomarge van 37,5 procent. Een jaar geleden lag de brutomarge nog op 47,4 procent. 66 procent van de omzet was te danken aan internationale verkopen.

De kwartaalcijfers vielen dus positiever uit in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Zo werd er vorig jaar 35,1 miljoen iPhone’s verkocht, dit jaar was dat 37,4 miljoen. De iPad werd in hetzelfde kwartaal vorig jaar 11,8 miljoen keer verkocht, dit jaar was dat 19,5 miljoen. Verder zijn er zo’n 4 miljoen Mac’s verkocht.

Onderstaande afbeelding laat zien dat er sprake is van een lichte groei ten opzichte van een jaar geleden:

Apple omzet

In de onderstaande afbeelding zien we dat er sprake is van een daling in de winst. Apple kwam uit op 9,5 miljard dollar. Het is de eerste keer in tien jaar dat de winst is afgenomen.

Apple winst