Een sportzomer zoals deze staat garant voor echtelijke ruzies. De man moet en zal sport kijken (op de olympische spelen zelf sporten waar hij zich anders nooit in interesseerde) en de vrouw wil series en liefdesfilms zien. Dit zijn ruzies die moeilijk te winnen zijn voor een man, omdat de argumenten van de vrouw vaak kloppen. Voor klanten die zowel internet als digitale tv afnemen heeft Ziggo daar gelukkig een oplossing voor bedacht: Zij hebben voor hun klanten een app ontwikkeld voor iPad en iPhone waarop live tv kan worden gekeken!

Live TV kijken

De hoofdfunctie van de Ziggo app is het live televisie kijken. Dit kan alleen als het internet via WiFi en een IP-adres van Ziggo komt. Je kan dus geen live televisie kijken via de Ziggo app als je op 3G zit of op je werk bent waar geen Ziggo abonnement is afgesloten. In de app kan je kijken naar de veertien populairste zenders van Ziggo kijken: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, SBS 6, Net 5, Veronica, Ziggo TV, National Geographic Channel, Eurosport en Ziggo Xite.

Favorieten

Tijdens het kijken naar een programma kan je op ieder moment schakelen naar het zenderoverzicht. Zie je in het zenderoverzicht een programma dat je ook wil zien, maar dat later begint, dan kan deze als favoriet markeren. Dit zorgt er voor dat je een push melding krijgt wanneer dat programma start. Deze melding komt ook als je bezig bent in een andere app, op die manier mis je geen seconde ven je favoriete programma’s!

Gouden tip

Wil je met je vrienden naar de olympische finale van het dames hockey kijken terwijl je vriendin met haar vriendinnen beneden naar een vrouwenfilm kijkt? Apple TV heeft de functie ‘AirPlay: waamee je het beeld van je iPad naar je televisie (of beter, beamer) streamen, hierdoor kunnen jullie met zijn allen naar een groter scherm kijken om de wedstrijd in hoge kwaliteit te zien.

De Ziggo app voor iPhone en iPad is hier te downloaden. (gratis)