Sinds de introductie van de Boot Camp in 2006 is Windows draaien op een Mac de normaalste zaak van de wereld geworden. Mac gebruikers die graag Windows en OS X tegelijkertijd willen draaien dienen een virtualisatie software te installeren. VMware en Parallels zijn op dit moment veruit de populairste virtualisatie software.

Met de komst van de nieuwe OS X Mountain Lion, Retina MacBook Pro en de Windows 8 die later dit jaar nog wordt uitgebracht voor het grote publiek dienen deze virtualisatie software’s ook bijgewerkt te worden. Beide applicaties zijn dus nu voorzien van een update die Windows 8 en de nieuwe Retina MacBook Pro ondersteunt.

De VMware Fusion 5 is te koop voor 45,- euro en brengt de volgende nieuwe functies met zich mee:

 • 40% sneller dan Fusion 4
 • beter energiebeheer (langere batterijduur)
 • snellere 3D-graphics
 • USB 3-ondersteuning
 • retina beeldschermondersteuning
 • Windows applicaties in Launchpad
 • Software Updates in het Berichtencentrum
 • AirPlay mirroring

De nieuwe Parallels Desktop 8 is vanaf 4 september te koop voor 79,99 euro. Upgraden naar de nieuwe versie kost 49,99 euro en gebruikers die Parellels Desktop 7 na 24 juli hebben gekocht krijgen een gratis upgrade naar de nieuwe versie.

 • 30% sneller dan Desktop 7
 • retina beeldschermondersteuning
 • Mountain Lion trackpad-gebaren voor Windows-applicaties
 • Windows-notificaties in het Berichtencentrum
 • Windows applicaties in Launchpad
 • Mountain Lion dicteerfunctie in Windows-applicaties
 • pagina’s in Safari met één klik openen in Internet Explorer onder Windows.

via OneMoreThing

 • Giuliano

  Als ik één van deze software koop, krijg ik Windows er dan ook bij of moet ik er zelf voor zorgen?