Vandaag heeft CEO Takashi Okuda van Sharp de kwartaalcijfers van zijn bedrijf bekend gemaakt. Tijdens de bekendmaking heeft Takashi Okuda verklapt dat Sharp schermen gaat leveren aan Apple voor de iPhone 5. De eerst beeldschermen zullen in augustus worden geleverd aan Apple.

Het is ongebruikelijk dat een toeleverancier van Apple zich publiekelijk uitlaat over leveringen. Sharp heeft zo zijn eigen redenen om de geheimhouding te doorbreken. Sharp heeft slechte kwartaalcijfers bekend gemaakt en moet voor het eerst sinds 1950 personeel gaan ontslaan. Dit heeft Sharp gedaan om zijn aandeelhouders gerust te stellen.

Verder heeft Takashi Okuda geen technische details van het beeldscherm vrijgegeven, maar er circuleren al lange tijd geruchten over een groter 4-inch scherm met in-cell technologie.