Begin augustus hadden we het nog over dat Sharp bekend had gemaakt dat ze displays zouden leveren aan Apple voor de mogelijke iPhone 5. De betrouwbare The Wall Street Journal heeft vandaag een artikel gepubliceerd waarin staat dat Sharp vertraging heeft opgelopen bij de massaproductie van iPhone 5 schermen.

Sharp gaf al eerder aan dat de eerste beeldschermen in augustus geleverd zouden worden aan Apple. Gelukkig is Sharp niet de enige display leverancier van Apple, zo produceert LG en Japan Display namelijk ook iPhone schermen.

De volgende generatie iPhone, ook wel beter bekend staat als de iPhone 5 maakt mogelijk gebruikt van een in-cell display. Hierin zitten de touchsensoren geïntegreerd in het scherm zelf, waardoor dit niet langer twee aparte lagen zijn. De nieuwe iPhone 5 kan door de in-cell technologie schermen nog dunner zijn dan de huidige iPhone 4 en iPhone 4S.

Zoals we eerder hebben vermeld hierop iPhonemania vindt er op 12 september een Apple evenement plaats. Tijdens deze evenement zal Apple de langverwachte iPhone 5 onthullen. De officiële verkoop van de iPhone 5 gaat op 21 september van start in de Verenigde Staten. In Nederland en de rest van Europa zal de iPhone 5 vanaf 5 oktober te koop zijn.