De Amerikaanse jury heeft besloten dat Samsung patenten heeft geschonden van Apple. Samsung zou de technologieën manier van inzoomen, icoontjes en de zwarte voorkant van de iPhone en iPad kopiëren. De jury bepaalde dat het Zuid-Koreaanse technologie gigant een schadevergoeding van maar liefst 1,05 miljard dollar moet betalen aan Apple.

De tegenclaims van Samsung dat Apple ook patenten had geschonden zijn afgewezen door de jury. Zo heeft Samsung zich verdedigd met vijf technische patenten die geschonden zouden zijn in alle iPhone en iPad modellen. Samsung zal hoogstwaarschijnlijk in beroep gaan tegen het vonnis, en noemde dat dit een “verlies voor de Amerikaanse consument”.

Apple probeerde een schadevergoeding te krijgen van 2,5 miljard dollar, en een verbod op 25 Samsung producten. Maar Apple werd in de Amerikaanse rechtbank niet op alle punten in het gelijk gesteld.

  • Wim

    Damn 1 miljard is toch veelte veel :S Direct een harde klap voor Samsung