Samsung heeft in Berlijn tijdens de IFA-elektronicabeurs de nieuwe Galaxy Note II aangekondigd. De nieuwe Galaxy Note 2 krijgt een 5,5-inch HD Super Amoled Plus touchscreen en een resolutie van 1280×720 pixels. De nieuwe Galaxy Note II heeft dus een totaal andere beeldverhouding dan de originele Galaxy Note.

De scherm technologie van de Galaxy Note II is ook anders dan zijn voorganger, de aanduiding Plus in de naam staat voor scherper beeld. Verder beschikt de nieuwe Galaxy Note 2 over dezelfde  1,6 GHz Exynos 4412 Quad-Core chip als in de Galaxy SIII, maar dan 200MHz hoger geklokt. De camera aan de voorzijde is 1,9 megapixel en aan de achterzijde is een 8 megapixel camera te vinden. De accucapaciteit van de Galaxy Note II is ook sterk verbeterd naar 3100mAh.

Samsung Galaxy Note II wordt geleverd met de nieuwste versie Android 4.1 Jelly Bean, en is te koop in drie uitvoeringen: 16GB, 32GB en een 64GB model en niet te vergeten nog een micro SD-slot.

De Galaxy Note II zal vanaf oktober te koop zijn voor 700 euro in de kleuren titanium grap en marble white.

  • Artic

    Netjes hoor, verwachte er veel van.

  • Denis

    Ben geen fan van grote smartphones. Samsung brengt allemaal halve tablet/smartphones op de markt. Vind het ook zonde dat de iPhone 5 groter gaat worden. Heb liever de 3,5 inch iPhone die perfect qua formaat is

  • Nick

    Lijkt wel erg veel op de Galaxy S3 alleen een nog groter beeldscherm. Dit is geen telefoon meer..