In het verleden hebben we al een aantal keer gehad over de iPhone 5 die een dunner scherm zou krijgen. Voor de scherm van de volgende generatie iPhone zou er gebruik gemaakt worden van de in-cell technologie. Door de aanraakgevoelige sensoren te verwerken in het lcd scherm kan het glas veel dunner worden geproduceerd.

Digitimes heeft alweer een nieuwe gerucht uitgebracht over de in-cell touchscreen technologie. Als Apple ervoor kiest om de in-cell technologie scherm te gebruiken in de iPhone 5 zullen ze te kort komen in de productie. De in-cell technologie schermen zijn vrij moeilijk te produceren, om de productie aantallen te verhogen zou Apple bereid zijn om extra 10 tot 15 dollar per schermpaneel te betalen aan fabrikanten als Japan Display, Sharp en LG. De te lage productie aantallen kunnen de assemblage van de iPhone 5 in de weg zitten.

Apple was van plan om in het derde kwartaal van 2012 zo’n 20 a 25 miljoen iPhone 5’s te laten maken, maar door de lage productie aantallen zou er in juli maar 4 tot 5 miljoen schermpanelen beschikbaar zijn voor het productieproces.

Apple zelf heeft nog niks naar buiten gebracht of er gebruikt zal gemaakt worden van de in-cell technologie schermen. Uit een onderzoek van analist Brian White van Topeka Capital was al gebleken dat Apple veel minder touchscreens had besteld bij fabrikant Wintek. Dit bleek uit de opvallende lage omzet van de fabrikant.