Enkele dagen geleden had de populaire iPhone hacker en jailbreaker @Pod2G in een tweet laten weten dat er op dit moment niet aan een Apple TV 3G Jailbreak wordt gewerkt. Ook zou hij geen Jailbreakers kennen die bezig zijn met het ontwikkelen van een Jailbreak Tool voor de derde generatie Apple TV.

Nou ja, dat was enkele dagen geleden. Vandaag heeft FireCore tegenover 9to5mac bevestigt dat er op dit moment een klein groep getalenteerde Jailbreakers bezig zijn met het ontwikkelen van een Jailbreak voor de Apple TV 3G. FireCore is de ontwikkelaar achter vele Jailbreak voor de oudere Apple TV’s.

There is a group of very bright and talented individuals working on a lead that could result in a usable jailbreak for the 3rd gen Apple TV. While there is no telling how long this process could take, we remain optimistic that a jailbreak for this device will be available in the future. For the record, no one at FireCore is involved in the jailbreak discovery process.