Er was enige tijd onduidelijkheid of de nieuwe iPhone 5 wel de 4G LTE frequentie van Europa zou ondersteunen. Dit kwam met name door de nieuwe iPad 3 die alleen de 4G LTE 700 en 2100 MHz frequenties van Amerika en Canada ondersteunt.

Pocket-Lint meldt op basis van meerdere bronnen dat de nieuwe iPhone 5 vanaf moment van lancering te gebruiken is met 4G LTE in Engeland. De Engelse provider  Everything Everywhere activeert vanaf 11 september haar nieuwe 4G LTE netwerk op de 1800 MHz-band. Dit is één dag voor de lancering van de iPhone 5 op 12 september.

In Europa wordt er gebruikt gemaakt van de 1800 MHZ-band voor 4G LTE internet. Dit betekent dus ook dat wij in Nederland starks van deze frequentie gebruik zullen maken voor 4G LTE. Helaas dienen wij nog even geduld te hebben met de 4G netwerk.

Je kan natuurlijk pas gebruik maken van een sneller internetverbinding zodra de Nederlandse providers dit netwerk hebben uitgerold. We zullen nog even moeten wachten op de frequentieveiling eind oktober.  Hier worden de mobiele vergunningen in de 800-, 900- en 1800 MHz-banden geveild. Hierna kunnen de providers beginnen met de implementatie van 4G op de nieuwe 1800 MHz-frequentie.

  • Kami

    ben tevreden met mijn 3G. Zou zeker paar tientjes duurder zijn de 4G. Vind het niet waard. 😉