In het verleden hebben we wel eens vermeld dat Apple in oktober een iPad mini gaat vrijgeven met een prijskaartje rond de $ 200 – $ 250 dollar. Volgens iMore zou deze kleinere iPad tijdens de iPhone 5 evenement aangekondigd worden, die op woensdag 12 september wordt gehouden. De iPad mini lijkt en werkt net zoals de huidige 9,7-inch iPad. Zoals de naam het al zegt is hij alleen wat kleiner, dat zou logisch zijn vanuit een financieel perspectief.

Van de volgende generatie iPhone zijn er meerdere onderdelen gelekt in de afgelopen periode. Aan de hand van deze gelekte onderdelen hebben we een idee kunnen opdoen hoe de iPhone 5 eruit zou kunnen zien. Maar over de precieze vormgeving van de 7-inch iPad is nog te mysterieus. Er zijn tot heden helemaal geen onderdelen van de iPad mini gelekt.

Seth Weintraub van 9to5mac heeft een mock-up van de 7-inch iPad mini ontwikkeld met een smaller profiel en een dunnere afmeting dan de huidige 9,7-inch iPad. Volgens verschillende bronnen zou de iPad mini eruit zien als de huidige serie iPad’s maar zal exact dezelfde slankheid van de iPod Touch 4G hebben, daarnaast zou het ook nog vele malen lichter. Dit zou dan het verschil moeten maken. Een lichter tablet is namelijk makkelijker in de hand te houden voor een langere tijd.

Mensen die tot heden nog geen iPad hebben gekocht is dat het te groot of te duur was, maar een goedkoper en lichter iPad zouden ze wel kopen. De iPad mini zou de 9,7-inch iPad verkopen kunnen verminderen. Een iPad tussen de $ 200 – $ 250 zou als warme broodjes verkopen, de concurrentie gaat het nog moeilijker krijgen denk ik.

John Gruber van Daring Fireball:

So let’s estimate the Nexus 7’s volume the same way: 248,919 cubic mm. The iPad Mini, based on my best guess hunch dimensions of 200 × 135 x 7.2 mm = 193,680 cubic mm. Divide and you get 78 percent. The Nexus 7 weighs 340 grams, so, let’s guess that the iPad Mini will weigh just 265 grams.

For comparison, the WiFi-only iPad (3) weighs 652 grams, and the Amazon Kindle 3G with keyboard weighs about 247 grams. So a sub-300-gram smaller iPad would be pretty light.

via iMore