Dat Apple een special media evenement gaat houden op woensdag 12 september is door meerdere betrouwbare blogs en kranten bevestigd. Tijdens deze Apple evenement dachten we dat er een iPhone 5, iPad mini, iPod Touch 5G en een nieuwe iPod nano onthult zou worden.

Hier lijkt een verandering in te komen. In een artikel van Daring Fireball’s John Gruber is te lezen dat het logischer zou zijn dat Apple tijdens de evenement op 12 september alleen de iPhone 5 en de nieuwe iOS 6 zal uitbrengen. De onthulling van de iPad mini, iPod Touch 5G en een nieuwe iPod nano zou een maand later in oktober een eigen evenement krijgen.

Jim Dalrymple die gezien wordt als een Apple expert met hele goede connecties bij Apple heeft op deze interessante artikel van John Gruber gereageerd. Jim Dalrymple heeft als opmerking dat John Gruber een “smart guy” is. Jim Dalrymple reageert op vragen over nieuwe producten van Apple met een simpel “Yes” of “No”. Hij blijkt ook altijd gelijk te hebben over de gang van zaken binnen Apple.

Als we er eventjes over nadenken klikt dit allemaal wel heel erg logisch. Zodra Apple al deze nieuwe producten als: iPhone 5, iPad mini, iPod Touch 5G en een nieuwe iPod nano in één evenement plaats zal er maar één keer media aandacht zijn en zou het teveel aandacht van de nieuwe iPhone wegnemen, en dit is natuurlijk het laatste wat Apple wil. Maar zodra Apple de nieuwe producten splits in twee evenementen zal er twee keer media aandacht krijgen.

  • Harold

    ze willen natuurlijk dat de iPhone 5 en iPad mini beide voldoende aandacht gaat krijgen. wel een erg slimme zet 2x een evenement houden.

  • Flipper

    De iPad Mini krijgt de specificaties van de iPad 2, dus zoveel nieuws zal het niet met zich mee brengen. Wel een slimme zet van Apple om meer marktaandeel te bemachtigen.