Met de komst van iOS 6 beta 4 eerder deze week zijn de ontwikkelaars van 9to5mac druk bezig geweest met het onderzoeken van de iOS 6 en de bijbehorende ontwikkelaartools. Hierbij zijn een aantal interessante verwijzingen gevonden van de iPhone 5.

De vernieuwde iOS Simulator App verklapt dat de iPhone 5 een resolutie van 640×1136 krijgt. Met deze Mac applicatie kunnen iOS ontwikkelaars hun iOS app testen. Ook heeft 9to5mac ontdekt dat de simulator in iOS 6 een vijfde rij icoontjes laat zien. Bij het selecteren van iOS 5 komt er alleen extra ruimte tussen de vier rijen.

Zoals we meerdere malen hebben vermelde zal de iPhone 5  een 4-inch scherm krijgen, door een hoger scherm is het mogelijk om een extra rij icoontjes op het home-screen te plaatsen.

In de nieuwe iOS 6 beta 4 zijn ook verwijzingen gevonden naar een kleiner dock-connector. De huidige dock-connector van de iPhone, iPad en iPod Touch is 30-pins. Apple is van plan om een compactere dock-connector in de nieuwe iPhone 5 te gebruiken, zodat er meer ruimte overblijft voor betere hardware onderdelen.