Elke jailbreaker zal vast wel Cydia kennen, dit is namelijk het eerste apps wat je krijgt na het jailbreaken van je iOS apparaat. Cydia is al een enige tijd het enige tool voor Jailbreakers. In het verleden hebben we alternatieven als Rock en Lima zien komen, Rock is vervolgens door Cydia overgenomen.

Maar nu lijkt er een nieuwe Jailbreak app te komen die via het web werkt. iDebStore is momenteel nog in een betafase waar er nog hard aan wordt gewerkt achter de schermen. iDebStore is een een simpele gebruikersinterface die gemakkelijk in gebruik zou moeten voor de minder ervaren Jailbreak liefhebbers.

Om iDebStore te kunnen gebruiken dien je een online account aan te maken, deze dienst bewaart vervolgens alle gedownloade apps informatie in je online account zodat je geen backups hoef te maken. Je kan iDebStore niet alleen op je iOS apparaat gebruiken, maar zo kan je het ook gewoon via een desktopcomputer beheren en gebruiken.

Veel gebruikers hebben kritiek op Saurik dat er geen nieuwe functies worden toegevoegd aan Cydia. Frustraties over Cydia is ook de reden dat iDebStore is ontstaan. Steeds het opnieuw laden van de packages van Cydia gaat erg lagzaam en het installren duurt veelste lang. De vraag is alleen of iDebStore interessant genoeg is om ontiwkkelaars over te halen om hun apps ook via deze Jailbreak web app willen aanbieden. iDebStore wil af van het repo gebeuren en wil alle packages zelf hosten.