Volgens Samsung ontwerper Jin Soo Kim was Samsung al in oktober 2009 bezig met de ontwikkeling van de Galaxy Tab. Dit is ruim voor dat Apple de eerste iPad in januari 2010 had had aangekondigd. Zo zou ook de design van de Galaxy Tab 10.1 niet aangepast zijn door de iPad 2.

Apple beschuldigt Samsung in meerdere landen voor het kopiëren van de iPhone en de iPad. Apple stelt verder dat Samsung de design van de Galaxy Tab 10.1 heeft aangepast toen de iPad 2 op de markt kwam.

Jin Soo Kim liet tijdens de rechtszaak een email zien van drie weken voor de aankondiging waarin een ontwerp is te zien dat heel veel gelijkenissen heeft met de uiteindelijke Samsung tablet. De platte voorkant en het formaat van de tablet zouden gemaakt zijn omdat het daardoor gewoon beter werkt.

Uiteindelijk werd tegen die tijd de Galaxy Tab snel van uiterlijk veranderd en werd flink dunner. Volgens Jin Soo Kim was dit geen reactie op de iPad 2 van Apple, maar zou Samsung dit hebben gedaan naar aanleiding van andere concurrenten die ook dunnere tablets hadden ontwikkeld.