Diverse beveiligingsbedrijf hebben een grote lek gevonden in Java. De ontdekte beveiligingslek zou een variant zijn van de Poison Ivy backdoor. Kwaadwillenden kunnen gebruik maken van deze lek en malware software op je computer installeren, hackers zouden hierdoor complete controle over de geïnfecteerde computer krijgen.

De lek zou zich bevinden op Mac, Windows en Linux computers die voorzien zijn van de nieuwste versie van Java: JRE 1.7 (Java 7 Update 6). Het is aangeraden om Java tijdelijk uit te schakelen om uw computer te beschermen tegen kwaadwillenden.

Pc-gebruikers kunnen eenvoudig en onopgemerkt besmet raken door het bezoeken van een website waar de kwaadaardige code op draait. Java heeft helaas nog geen patch uitgebracht om deze lek te dichten. Het is daardoor verstandig om plugins tijdelijk uit te schakelen. Door de onderstaande stappenplan te volgen kunt u eenvoudig Java uitschakelen.

Java uitschakelen in Browser: 

Firefox

 1. Klik op de oranje Firefox knop linksboven.
 2. Ga vervolgens naar Add-ons.
 3. Zoek naar Java add-ons van Oracle (of SUN) en schakel deze uit.

Internet Explorer

 1. Klik op ‘radartje’ (Tools) of druk op Alt+X
 2. Vervolgens Invoegtoepassingen beheren / Manage add-ons
 3. Ga naar: Werkbalken en uitbreidingen / Toolbars and Extensions
 4. Zoek naar Java add-ons van Oracle (of SUN) en schakel deze uit.

Chrome

Vanaf versie 11 blokkeert Chrome standaard Java en dien je dit per website toegang te verlenen. Tot er een patch is, dus maar even niets accepteren.

via Reuters

 • Jason

  Ga het gelijk even verwijderen, zekere voor het onzekere 😉

  Slechte zaak is dit voor Oracle trouwens. 97% van de computers in het bedrijdsleven maken gebruik van Java.