De populaire iPhone hacker en jailbreaker @Pod2G heeft in een tweet laten weten dat er op dit moment niet aan een Apple TV 3G Jailbreak wordt gewerkt. Pod2G zelf zou niet bezig zijn met het ontwikkelen van een Jailbreak voor de derde generatie Apple TV, hij zou ook geen jailbreakers kennen die bezig zijn met het ontwikkelen ervan.

Doordat je de Apple TV 2G kunt jailbreaken zodat je er allerlei apps kunt installeren is de Apple TV 2G op dit moment populairder dan de nieuwe Apple 3G. In de winkels is er voldoende voorraad van de Apple TV 3G beschikbaar. Maar doordat er nog geen jailbreak voor dit model beschikbaar is, is het ook minder in trek bij jailbreakers.

Op internet is zelfs een tweedehandse Apple TV 2G duurder dan een nieuwe Apple TV 3G. Voor een nieuwe Apple TV 3G betaal je rond 99 a 109 euro, en de Apple TV 2G ligt rond de 150 euro.