Dat de volgende generatie iPhone a.k.a iPhone 5 tijdens een Apple evenement op 12 september wordt onthuld is al eerder bevestigd. In het begin dachten we dat de iPad mini ook tijdens deze evenement onthuld zou worden, dit bleek achteraf niet zo te zijn. De betrouwbare website AllThingsD die nauwe banden heeft met Apple vermeld dat er in oktober ook een Apple evenement zal plaatsvinden.

Apple zal dus in oktober de iPad mini presenteren, dit is kort nadat de iPhone 5 in het winkels ligt. De nieuwe iPhone 5 is vanaf 21 september te koop in de Verenigde Staten. In Nederland en de rest van Europa zullen we net als gewoonlijk even moeten wachten, naar verwachting zal de iPhone 5 vanaf 5 oktober te koop zijn.

Apple heeft er mogelijk voor gekozen om twee evenementen te houden zodat de twee iOS apparaten niet met elkaar concurreren om aandacht. Dit zou natuurlijk wat uit kunnen maken in de verkoopcijfers.

Volgens meerdere betrouwbare bronnen gaat de iPad mini een 7,85-inch scherm krijgen. De iPad mini zou de specificaties van een iPad 2 krijgen maar dan wat goedkoper om te kunnen concurreren met Amazon’s Kindle Fire en de onlangs gelanceerde Nexus 7 van Google.

  • Hanzo

    ben benieuwd wat voor nieuws de iPad mini met zich meebrengt. denk veel dunner en lichter.

  • Frank

    Als de iPad mini rond de 250 euro kost ga ik hem kopen. De iPad 3 vindt ik veelte duur