Apple verwacht dat de nieuwe iPad mini een groot succes wordt, en alle voorgaande recordverkopen van de voorgaande iPad’s gaat overschrijden. Nu de feestmaanden ook nog eens in opkomst zijn wil Apple om deze reden zich voorbereiden met maar liefst 4 miljoen kleine iPad’s per maand. Naar verwachting zal de productie van de iPad mini in september van start gaan.

De niet al te betrouwbare Digitimes heeft dit gemeld op basis van anonieme bronnen Apple’s leveranciersketen. Zoals al eerder was uitgelekt dat Apple op woensdag 12 september een special evenement heeft gepland om de lang verwachte iPhone 5 te onthullen. Naast de aankondiging van de nieuwe iPhone 5 wordt er ook een kleine iPad verwacht, ook horen we de laatste dagen verschillende geruchten dat er een Apple TV settop-box wordt aangekondigd.

De iPad mini heeft vermoedelijk een 7,85 inch scherm en een dunner frame voor een groter schermoppervlak om te kunnen concurreren met de populaire budget tablet Kindle Fire van Amazon en de nieuwe Nexus 7 van Google. De resolutie van de iPad mini zou gelijk zijn als die van de iPad 2. Kortom wordt de iPad mini smaller, lichter en dunner dan zijn voorgangers.

  • Otto

    Heb mijn iPad 2 afgelopen week nog kunnen verkopen voor 300 euro, een mooi prijs naar mijn weten. Als de iPad mini rond 300 euro kost ben ik wel van plan om deze kleine monster te kopen 😀