Uit een document dat vandaag online is verschenen blijkt dat Apple een patent heeft aangevraagd om een flexibel scherm te verwerken in de Smartcover van de iPad. Deze flexibele display kan als extra besturingspaneel gebruikt worden en kan notificaties tonen. Uit de onderstaande afbeelding zien we hetzelfde hoes als de huidige Smartcovers voor de iPad.

Het flexibele scherm kan in een klein deel of in het gehele oppervlak van de Smartcover verwerkt worden. Met zo’n scherm kan je de notificatiebalk bekijken zonder dat je eerst de iPad aan met zetten.

De huidige Smartcovers kan je opvouwen tot een driehoek, op die manier kan je de Smartcover gebruiken als een standaard voor de iPad. Op de tekeningen zien we dan ook dat alle vlakken van de Smartcover een eigen scherm heeft. Zo kunnen er verschillende onderdelen worden getoond op elk scherm.

Ook wordt een voorbeeld getoond waarbij een deel van het hoesje als virtueel toetsenbord gebruikt wordt en een deel als extra scherm. Een patentaanvraag betekent uiteraard nog niet dat de techniek uiteindelijk in een product verwerkt wordt. Het geeft wel aan waar Apple intern mee bezig is.