Eerder deze week kwam naar buiten dat Apple gesprekken aan het voeren was met verschillende kabelmaatschappijen. Apple zou bezig zijn om de Apple TV als een settop-box te gebruiken. Gebruikers zouden via de Apple TV on demand alle afleveringen kunnen bekijken van een lopende televisieseizoen. Zo is het zelfs mogelijk om een aantal minuten terug te spoelen van een live programma zonder dat je het vooraf hoeft op te nemen.

Apple zou alle afleveringen van een huidig seizoen on demand maken om de Apple TV settop-box aantrekkelijker te maken dan zijn concurrenten. televisiemaatschappijen bieden meestal een paar afleveringen per seizoen. Apple zou met de kabelmaatschappijen moeten onderhandelen over een volledige seizoen aanbod.

De vernieuwde Apple TV settop-box zou een nieuwe interface krijgen dat meer op het iconenscherm van de iPad lijkt. Op deze manier wil Apple iedere iPhone en iPad gebruiker sneller laten begrijpen hoe de settop-box bestuurd moet worden.