Eerder dit maand werd er een beveiligingslek ontdekt in het SMS applicatie van de iPhone. Kwaadwillenden kunnen misbruik van deze bug maken en hiermee de afzender van een SMS bericht manipuleren. Zo kan een SMS bericht vermomd worden als een bericht van bijvoorbeeld je bank, waardoor phishing een stuk makkelijker wordt.

Na de ontdekking van deze beveiligingslek reageerde Apple er vrij apart op. In plaats van dit kwetsbaarheid op te lossen adviseerde Apple dat gebruikers beter de iMessage te gebruiken om smsjes te verzenden. iMessage is een eigen platform van Apple waarmee je alleen kunt communiceren als de gesprekspartner ook een iOS apparaat of Mac hebt.

Volgens iPhone-ticker is Apple intern bezig met het testen van een nieuwe iOS bèta waarin het SMS bug wordt opgelost. In alle iOS versie’s wordt er op dit moment gebruik gemaakt van een reply to-adres bij SMS berichten. Dit wilt Apple veranderen door alleen het nummer van de originele afzender te tonen.

De SMS bug fix zou verwerkt zijn in iOS 6 bèta 5. Deze nieuwe iOS bètaversie zou alleen intern worden gebruikt, en geen publieke bètaversie worden.

  • Thijmen

    Gelukkig zijn ze bezig om deze bug op te lossen. Niet iedereen heeft een iPhone ofzo dat ze iMessage kunnen gebruiken.

    Denk toch dat 90% van de iPhone gebruikers zijn berichten met WhatsApp verstuurd.