Al jaren lang kunnen gebruikers van de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac gebruik maken van AirPlay om muziek te streamen over het draadloze netwerk naar luidsprekers en andere gadgets die AirPlay ondersteunen. Aan het streamen via het draadloze thuisnetwerk lijkt een einde aan te komen. Volgens het Britse dagblad The Telegraph is Apple bezig met het ontwikkelen van een vernieuwde versie van AirPlay.

Met AirPlay Direct zou het straks mogelijk zijn om media te streamen naar andere gadgets zonder het tussenkomst van een WiFi netwerk. AirPlay Direct zoals Apple het project intern noemt wordt er gebruik gemaakt van Bluetooth 4 om verbinding tussen verschillende apparaten tot stand te brengen. Op dit moment beschikt de iPhone 4S, nieuwe iPad 3 en de Apple TV over Bluetooth 4.

Met een directe verbinding tussen apparaten zonder het tussenkomst van een WiFi netwerk zou het streamen stabieler zijn en voorkomt dat het streamen gaat haperen. Apple kiest dus voor AirPlay Direct via Bluetooth 4 in plaats van de WiFi netwerk. Deze nieuwe draadloze technologie van Apple zal dus in de toekomst een centrale rol spelen voor iDevices.

Naar verwachting zal de lancering van AirPlay Direct samen met de iPhone 5 op 12 september worden onthuld.

  • Michel

    Dus straks kunnen we full hd films streamen zonder dat het hapert. Ben wel erg benieuwd naar die AirPlay Direct.

  • Sep

    Dus als AirPlay Direct uitgebracht wordt op 12 september kan ik via Bluetooth via mijn iPad 3 media streamen naar mijn Apple TV 3G?