De populaire WhatsApp messenger heeft een nieuwe update gekregen naar versie 2.8.1. De vernieuwing die de versie 2.8.1 met zich meebrengt bevind zich onder de Instellingen menu van WhatsApp. Onder de kop Profiel kan je een profielfoto toevoegen die voor je contacten in de app zichtbaar is.

Met de komst van de vernieuwde WhatsApp is er ook een kleine bug ontdekt. Bij het opstarten van WhatsApp is er een tijdelijke opstart fout geconstateerd door vele gebruiker. U bent dus niet het enige! Zodra de populaire chat dienst wordt opgestart loopt WhatsApp vast en vervolgens crasht het.

Als u deze probleem ook ondervind kunt u de volgende handelingen uitvoeren:

 • Druk twee keer op uw homeknop.
 • Houdt het icoon van WhatsApp ingedrukt.
 • Sluit WhatsApp vervolgens af, door het rode minnetje te drukken.
 • Start WhatsApp opnieuw.
 • Herhaal de bovenstaande stappen tot dat het weer werkt.

Download WhatsApp via App Store (0,79 euro)

 • maria

  ik heb de nieuwe update geïnstalleerd van whatsapp, maar hij blijft hangen als ik hem opstart, dat 2x drukken op de homeknop werkt niet.. andere oplossingen?

  • Heb je het vaker geprobeerd? Zo ja, wis WhatsApp helemaal en download het opnieuw. Succes

 • Martijn

  Als je de app wist,blijft je gesprekgeschiedenis wel bewaard dan of is dit weg na een herinstallatie van de app??

 • Martijn

  Als je dit doet raak je dus je geschiedenis kwijt, niet echt een aanrader lijkt mij.

  Deze fix… moet soms to 40 a 50 keer uitgevoerd worden lees ik op andere forums…

  • je raakt idd je gesprek geschiedenis kwijt. Als het je lukt om WhatsApp weer werkend te krijgen, is het wel waard.

   Start anders je toestel even opnieuw.

 • Martijn

  Toestel al opnieuw opgestart helpt ook niet… wacht wel op de update… ik vind het verliezen van de geschidenis het niet waard, morgen ofzo zal er wel een update zijn neem ik toch aan duurt al veel te lang.

  • Gewoon de stappen volgen. Hij moet toch een keer werken vind ik.

 • Luuk

  Met 2x op de Homeknop drukken kan ik al mijn overige Apps wel afsluiten maar bij Whatsapp verschijnt geen kruisje.. Toestel uitzetten werkt niet, en updaten zelf lukt ook niet.. Hij blijft staan op de status waarin hij aan het updaten is. Ik kan Whatsapp niet meer opstarten, alleen als iemand iets tegen me zegt en ik er snel op klik, wordt Whatsapp geopend. Vervelend allemaal.. Hopen dat er snel een oplossing komt..

 • Gwen

  ik snap niet hoe dit kan gebeuren?
  ik heb hier ook last van en het zou fijn zijn
  als iedereen gewoon weer kan whatsappen. en er een oplossing word gevonden want dit is ook maar niks

 • Gerda

  Mijn whatsapp loopt vast alsnik tijdens een chat een foto maak. Die wil ik dan opsturen maar dan word ik uit whatapp gegooid en krijg een witte pagina. De foto word wel gemaakt want kk ka. Op gebruik klikken alle stappen erna ……. nothing noppes nada