VideoGamer heeft uit het online cv van de voormalige directeur van de afdeling Research & Development bij Sony Computer Entertainment America ontdekt dat Sony al sinds augustus 2010 aan de nieuwe PlayStation 4 werkt. Atilla Vass deed onderzoek naar de graphics library en beveiliging voor Sony’s volgende generatie PlayStation. Atilla Vass was R&D directeur bij Sony van mei 1998 tot april 2012.

PlayStation 4

Terug in januari deed Philippe Cardon, de baas van de Franse PlayStation afdeling van Sony al weten dat de PlayStation 4 na de Wii U en de nieuwe Xbox zal komen. Inmiddels is de Wii U al aangekondigd en wordt verwacht dat het voor de feestdagen uit komt.

“Het klopt dat er veel geruchten zijn, ik zou jullie van alles kunnen vertellen. Maar de Wii is op zijn retour, dus Nintendo raakt in tijdnood. Wij ervaren echter veel minder druk. We waren de laatste met het uitbrengen van de Playstation 3 en we zijn waarschijnlijk ook de laatste met het aankondigen van (de nieuwe console)”, aldus Cardontoen.