Apple heeft onlangs een patentaanvraag toegewezen die het spits toelopende en wigvormige design van de MacBook Air beschrijft. Het Taiwanese ministerie van economische zaken is hierdoor bang voor rechtszaken die Apple kan aanspannen tegen de notebook fabrikanten in het land. Om deze reden heeft de overheid laptop fabrikanten gewaarschuwd om geen inbreuk te maken op de MacBook Air patenten.

“We raden pc-fabrikanten aan erg voorzichtig te zijn”, zegt departement-woordvoerster Xue Shuhua tegen Computerworld.

Deze waarschuwing van Xue Shuhua is vooral gericht op de Zenbooks van Asus. Design van de Zenbooks zou te veel lijken op de patent van Apple. Op dit moment ligt HTC zwaar onder vuur wegens patenten. Als HTC rechtszaken verliest en een importverbod wordt uitgesproken zal het Taiwanese economie flinke schade oplopen.

via Tweakers