25 juli was het dan zover. Apple had alweer de negende versie van OS X de Mountain Lion uitgebracht. Het uitbrengen van Mountain Lion verliep niet helemaal super als verwacht. Veel gebruikers kregen error berichten bij het aanschaffen van de nieuwe Mountain Lion, ook gebruikers die in aanmerking kwamen voor een gratis versie van de Mountain Lion kregen verkeerde redeem codes (promo codes) opgestuurd.

Apple heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat er in vier dagen nadat Mountain Lion beschikbaar kwam in de Mac App Store maar liefst 3 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Volgens Apple is de Mountain Lion de meest succesvolle lancering ooit.

Apple’s Senior Vice Presidnt for Worldwide Marketing Phil Shiller toonde zijn blijdschap alsvolgt.

Just a year after the incredibly successful introduction of Lion, customers have downloaded Mountain Lion over three million times in just four days, making it our most successful release ever.

Vorig jaar werd de OS X 10.7 Lion al in één dag meer dan 1 miljoen keer gedownload. Dat werd toen ook een record genoemd. De OS X 10.8 Mountain Lion heeft als nog een nieuwe record neer gezet.

Vorig jaar maakte Apple al één dag na de uitkomst van OS X 10.7 Lion bekenddat het besturingssysteem een miljoen keer gedownload was. Dat werd toen ook een record genoemd. Blijkbaar had Mountain Lion een paar dagen nodig om Lion in te halen en alsnog een nieuw record neer te zetten.

  • Otto

    De iPhone en iPad hype helpen de Mac verkopen erg mee zo te zien. Er worden tegenwoordig vele male Mac’s verkocht dan voorheen. Ik heb zelf een MacBook Air maar zie weinig veranderingen in Mountain Lion. Enkele iOS apps zijn bijgekomen thats it