In het verleden hebben we al een aantal keer gehad over de iPhone 5 die een dunner scherm zou krijgen. Voor de scherm van de volgende generatie iPhone zou er gebruik gemaakt worden van de in-cell technologie. Er werden meerdere fabrikanten benadert voor het produceren van de in-cell technologie schermen, maat uit eindelijk werd Sony gekozen als producent.

Topeka Captical Markets is sinds 2005 bezig met het bijhouden van omzetcijfers van bedrijven. Tussen deze bedrijven zit ook touchscreen fabrikant Wintek, die we kennen als één van de touchscreen leveranciers van Apple. Analist Brian White van Topeka Captical Markets heeft opgemerkt dat er afgelopen maand veel minder touchscreen zijn verkocht door Wintek aan Apple. Op basis van de lagere omzet van Wintek concludeert Brian White dat Apple in de volgende generatie iPhone (iPhone 5) niet gebruik zult maken van de touchscreen panelen van Wintek.

Nu heeft WSJ zich ook in het geruchtenmolen gemengd. De Wall Street Journal zegt ervan zeker te zijn dat de iPhone 5 een in-cell technologie scherm gaat krijgen, en hierdoor een dunnere scherm zal krijgen dan zijn voorgangers.