De betrouwbare Japanse website Macotakara beweert op basis van betrouwbare bronnen uit China dat de nieuwe iPhone 5 zich in het productiestadium bevindt. De volgende generatie iPhone die nu in China wordt geproduceerd zou veel op de eerder verschenen iPhone 5 prototypes lijken. Eerdere geruchten over een 4-inch display en een kleiner dockconnector lijken overeen te komen.

Eerder werd beweert dat de achterkant van de iPhone 5 volledig uit metaal of aluminium gemaakt zijn, maar volgens de bronnen van Macotakara is een gedeelte van de achterkant bedekt met glas. Net zoals de iPhone 4 en iPhone 4S.

De betrouwbare bronnen van Macotakara weten ook niet te melden wanneer de release datum van de iPhone 5 zal zijn. In het verleden had Apple drie maanden nodig om de voorraad op te bouwen voor dat het aangekondigd werd. Als Apple nu echt met de productie is gestart zal de iPhone 5 hoogstwaarschijnlijk eind oktober worden onthuld.