Beveiligingsbedrijf Trend Micro beweert dat Malware voor de Android besturingssysteem in de komende tijd alleen maar zal toenemen. Begin dit jaar waren er 5000 Malware apps voor Google’s mobile besturingssysteem Android ontwikkeld. Deze aantal is inmiddels gestegen naar 20.000 Malware apps. Naar verwachting van Trend Micro zal er eind van het jaar zo’n 130.000 malware apps actief zijn op het markt.

Trend Micro zegt dat de malware applicaties voornamelijk persoonlijke gegevens zullen stelen, automatisch dure telefoonnummers zullen bellen en de smartphone deel laten uitmaken van een botnet. Het groeiende malware apps is te danken aan het groeiende marktaandeel van Android. Hoe populairder Android wordt des te aantrekkelijker het doelwit wordt voor malware ontwikkelaars.

Op dit moment zijn er zeker 17 malware apps geweest die vermomd waren als een populair app in Google Play. De malware apps zijn meer dan 700.000 keer zijn gedownload voordat ze verwijderd waren.

Bij het Android besturingssysteem worden helaas niet alle apps bekeken voordat ze in de Google Play store verschijnen. Hierdoor is het app winkel van Google kwetsbaarder voor Malware dan Apple’s App Store.